Essencia Restaurant
1051 Budapest, Sas utca 16.
+36 30 123-4567
info@essenciarestaurant.hu

Essencia Restaurant

Rólunk

Az Essencia Tiago & Éva története

„Eltévedtél?”
Ezzel a kissé szokatlan kérdéssel kezdődött kapcsolatunk 2015.májusában. Hamar kiderült, ha anyanyelvünk nem is, de szeretetnyelvünk közös: mindketten rajongunk a finom ételekért.
A szerelemmel együtt megszületett egy közös álom is: egy étterem, melyben ötvöződnek a portugál és magyar gyermekkor emlékeit idéző ételek ízei a modern csúcsgasztronómiával, kötetlen elegáns stílusban. A bizonyos első kérdésre az elmúlt 5 év adta meg a választ: szerencsére egyikünk sincs elveszve: rátaláltunk közös, saját utunkra, és, hogy vendégeink se legyenek elveszve, éttermünkben megmutatjuk mit jelent az élet és étel esszenciája.

Budapest szívében található Essencia éttermünkben Tiago és Éva a portugál és magyar konyha ízeit mutatja be saját gyermekkori emlékeikből táplálkozva, elegáns, mégis kötetlen formában.

Essencia Restaurant

Tiago Sabarigo

Tulajdonos

Portugáliában, Évora városában született, otthon tanulta ki és sajátította el a főzés művészetét, ezután pedig számos nemzetközi top-étteremben szerzett tapasztalatot, mint a lisszaboni Ritz Four Seasons Lisbon, londoni Petrus by Gordon Ramsay, a Texture Restaurant & Champagne Bar és a budapesti Costes Downtown. Tiago konyhai filozófiájának kulcsszava a harmónia- melyet a különböző ízek és textúrák egyensúlya jelent számára. 5 év Budapesten töltött idő, és megannyi szakmai siker után feleségével, Évával megálmodta az Essencia Éttermet.

Éva Sabarigo

Éva Sabarigo

Tulajdonos

A vendéglátás iránt érzett szenvedélye gyemekkora óta elkíséri-így sosem volt kérdés számára, hogy ezen a területen fog tevékenykedni. Szakmai neveltetése nemzetközi luxusszállodákban kezdődött (Ramada Resort Budapest, Hilton Budapest, Prestige Hotel Budapest, Corinthia Hotel Budapest) és több,mint 10 év után-férjével Tiagoval, egy közös álomért-az Essencia Étterem megnyitásáért hagyta el a szállodák világát. Éttermük Private Dining -and Reservations Managereként az egyedi és magas színvonalú vendég élményről gondoskodik.