Essencia Restaurant
1051 Budapest, Sas utca 16.
+36 30 123-4567
[email protected]

ts

Mentor és tanítványa

Első vendégünk az izlandi születésű Agnar Sverrisson, Michelin-csillagos séf, a londoni Texture Restaurant & Champagne Bar egykori tulajdonosa. Főzőkarrierje 18 évesen kezdődött, amikor Reykjavík egyik legjobb éttermének séfje lett. Később egy Gordon Ramsay tulajdonában lévő, és Marcus Wareing által üzemeltetett étteremhez, majd a híres luxemburgi Léa Linsterhez csatlakozott. 2002-ben Raymond Blanc vezetése alatt a Le Manoir aux Quat’Saisons-ban, Anglia legrégebbi, két Michelin-csillagos éttermében vállalt munkát, ahol 2005-ben főszakáccsá léptették elő. Első független vállalkozását a Texturet 2007-ben indította el, 2010-ben megkapta az első Michelin csillagot, amit nyolc egymást követő évben is sikerült megtartania. Itt dolgozott együtt Tiagoval. Jelenleg a Michelin Guide által ajánlott Moss Restaurant-ban főz.

 

2022.05.21. Est menüje:

  • Izlandi tengeri sün, Oscietra kaviár, bonito broth
  • Kacsamáj, rebarbara, mango
  • Izlandi langusztin, miso, koriander
  • Tőkehal, fermentált burgonya, “caldeirada”
  • Bárány, zöldborsó, karamellizált yoghurt
  • Sajttorta, eper, bodza

Mentor & Tanítványa vacsora ára:

  • menüsor: 39.000 Ft/fő
  • alkoholmentes italpárosítással: 49.000 Ft/fő
  • menüsor borpárosítással: 64.000 Ft/fő

Az árak per főre értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t. A számla végösszegéhez 13% szervizdíjat számolunk fel.

Asztalt foglalni a +36 70 600 0315 telefonszámon, vagy az [email protected] email címen lehetséges, 18:00 vagy 20:30 órai vacsora kezdési időponttal.

Ételérzékenység esetén készséggel állunk rendelkezésükre, kérjük, ezt külön jelezzék az asztalfoglalásnál.

Helyszín: 1051 Budapest, Sas utca 17.